Vakantie Lipno - Frymburk

Vakantie Lipno - De recreatiehuizen te Frymburk - Vakantie Frymburk - Overnachtingen aan het Lipno meer

 
vyber jazykove mutace ceska verze deutsche fassung english version nederland version

Vakantie Lipno - De recreatiehuizen te Frymburk - Vakantie Frymburk - Overnachtingen aan het Lipno meer

Aanbod voor vrije tijd in de omgeving

De Vltava en het Lipno meer een mooie rivier die door de bossen van Šumava kronkelt. Langs de hele rivier zijn campings en tientallen restaurants en kiosken met versnaperingen. Een unieke belevenis is het zien van Český Kumlov vanaf de rivier. Ook vissers en zeilers kunnen hier, uit een ruim aanbod, een keuze maken. Bij de receptie van onze camping kunt u voor het bevaren van de Vltava een kano en een complete uitrusting huren.

Varen per boot op het Lipno meer- het geruis van donkere bossen, grazende paarden op de heuvelkammen en kampvuur aan de oevers van het meer. Ontdek voor jezelf vanaf het bootdek de natuurlijke schoonheid van Šumava en het Lipno meer. Toeristenboten varen vanuit de haven Lipno nad Vltavou (Lipno aan de Moldau). Tijdens de kleine en grote rondvaart krijgt u veel informaties over het meer en de bijzonderheden daarvan. In juli en augustus zijn er avondafvaarten met muziek en dans waarvoor reservering aanbevolen wordt.

Lipno nad Vltavou - in de zomermaanden biedt dit toeristische centrum een Aquaworld – zwembad met sauna. In de stad kunnen sportuitrustingen gehuurd of gekocht worden: fietsen, surfplanken, waterfietsen, bootjes en andere artikelen voor watersport. In de wintermaanden is het skicentrum Kramolín geopend. De parkeerplaats is direct bij de skilift; dag- en nachtskiën, 5 skipistes, 5 skiliften, geprepareerde loipes. Voor kinderen is in Lipno een bobsleebaan en het Foxpark – waar zij zich zeker niet zullen vervelen.

Wandeltoerisme en wielersport - Voor liefhebbers van wandeltochten in een prachtige natuur biedt het Lipno gebied in het voorjaar, de zomer en de herfst een net van gemarkeerde toeristische paden in het beschermde landschapsgebied Šumava. Plukken van paddestoelen en bezichtiging van natuurmonumenten behoort tot de meest gevraagde activiteiten. Voor wielersport biedt het Lipno gebied zeer gunstige condities. Een aantal gemarkeerde fietsroutes voert u naar enkele gedenkwaardige punten in de omgeving die uw bezoek duidelijk waard zijn.

Schwarzenberger kanaal - het grootste technische monument van Šumava. Het begint vlak bij het monument van het Rosenauer stuwmeer, op dit moment helaas al met een doorgebroken dijk. Het kanaal mondt in de rivier Grosse Mühl in Oostenrijk uit en verbindt hiermede het stroomgebied van de Moldau en de Donau. Oorspronkelijk was het kanaal bestemd voor het transport van houtblokken uit de ontoegankelijke gebieden van de Šumava richting Wenen. Later werd het kanaal aangepast en konden tot 24 m lange stammen getransporteerd worden. De lengte van het kanaal zelf is 44 km. Het kanaal wordt uit 27 beken, 3 stuwmeren en het Plešné meer van water voorzien.

Rožmberk - (Rosenberg) ligt in het schilderachtige dal van de rivier Vltava (Moldau), 10 km van de Oostenrijkse grens en 25 km van Český Krumlov. Een onaangetaste natuur, prachtige gedeelten van de rivier Vltava en de historische achtergrond van de gemeente betekenen grote attracties voor toeristen uit de hele wereld. In de buurt bevindt zich ook het natuurreservaat Dolní Jílovice met de resten van een natuurlijk beuken- en dennenbos.

Het bezoek aan de stad Vyšší Brod (Hohenfurt) zal beslist tevredenstellend zijn. Uw aandacht verdient ook het klooster Vyšší Brod, de bibliotheek in het klooster met meer dan 70.000 boeken, het postmuseum en onderweg natuurlijk ook het natuurmonument Čertova stěna en Luč.

Historische stoomtrein - rijdt regelmatig in de maanden juli en augustus vanaf de halte Černá in Pošumaví en gaat verder via Horní Planá, Nová Pec en Černý Kříž naar Nové Údolí. De trein rijdt vanaf vrijdag 5 juli, elke zaterdag en zondag, tot zaterdag 1 september. Vertrek van Stožec is om 11.20 uur, vertrek uit Černá in Pošumaví is om 15.40 uur. Treinkaartjes kunt u bij de conducteur kopen.

Plöckenstein-See - (Plešné meer) – bevindt zich op de helling van de berg Plechý (1.378 m) op een hoogte van 1.089 m boven de zeespiegel, ongeveer 17 km zuidelijk van Volary. Het is van gletsjeroorsprong. Op de steile helling, boven het meer, staat aan de met geel aangegeven toeristische route het monument van de schrijver Adalbert Stifter. Aan de noordkant van het meer is een „stenen zee“, gevormd door rotsen van grofkorrelig graniet.

Český Krumlov - de staatsburcht en het kasteel Český Krumlov behoren, met hun architectonisch niveau, culturele traditie en uitgestrektheid, tussen de belangrijkste bezienswaardigheden van het Midden-Europees gebied. Het oorspronkelijke grondvlakverdeling, de materiaalsamenstelling, de interieurs en ook de architectonische details zijn, vanaf de bouwontwikkeling tussen de 14e en 19e eeuw, behouden. Český Krumlov biedt, behalve de burcht en het kasteel nog andere juwelen van de cultuur zoals een draaibaar toneel, een museum van waspoppen en het Centrum van Egon Schiele. De stad Český Krumlov staat ingeschreven op de lijst van UNESCO gedenkwaardigheden.

Klooster Zlatá Koruna - (Gouden Kroon) - Eén van de mooiste kloosters in Bohemen, in het dal van de rivier Vltava (Moldau), heeft Přemysl Otakar de IIe laten bouwen. Heden is het Klooster Gouden Kroon een nationaal cultureel monument. In het klooster is de expositie "Letterkunde in Zuid-Bohemen" te zien. Het gehele jaar kan een navorserkamer bezocht worden – een afdeling voor manuscripten en zeldzame afdrukken.

České Budějovice - (Budweis) - een grote provinciestad met een uniek vierkant plein en de Zwarte Toren, die niet alleen uitzicht op de omgeving van de stad biedt maar ook op het kasteel Hluboká en het zo vaak besproken Temelín. Deze stad biedt meer dan genoeg cultuur, sport en kunst aan. U vindt hier bijvoorbeeld een multibioscoop, zwemstadion, Zuid-Tsjechische schouwburg en veel interessante plaatsen.

Het romantische kasteel Hluboká met een spookachtige kanteel en verschillende torentjes, staat boven de rivier Vltava, vlak bij České Budějovice. In de buurt van het kasteel is ook een dierenpark dat vooral door kinderen gewaardeerd zal worden.

lipno parnik lipno český krumlov zámek lipno

 

 
design & hosting - Reklamní agentura N-atelier © 2009
 
Odkazy: Ubytování Lipno | Lyžování Lipno | Ubytování Lipno Hotel Frymburk | Ubytování Český Krumlov | Apartmány Lipno | Lipno Ubytování | Zemní práce, autodoprava | Reality Lipno |